dinsdag, 6. juni 2006 - 17:23

Overijsselse coverbands imponeren in Leeuwarden

Zwolle/Almelo

Tijdens de succesvolle 11e voorronde van Noord-Nederland bereikten The Fax (Zwolle) én Da Ben-E’s (Almelo) de halve finales Overijssel van ‘The Clash of the Cover Bands 2006’. In een Overijssels onderonsje ging The Fax met de zege aan de haal en werd Da Ben-E’s verkozen tot Public’s Favourite. Van zowel The Fax als Da Ben-E’s mogen nog mooie dingen verwacht worden in het vervolg van ‘The Clash of the Cover Bands 2006’

Da Ben-E’s uit Zwolle mocht tijdens deze 11e Noord-Nederlandse voorronde van ‘The Clash of the Cover Bands’ het spits afbijten. Deze 8-mans bezetting oogstte met name veel bewondering door haar vocalen. De vakjury merkte op dat zowel de lead- als de samenzang erg sterk was. Met ondermeer nummers van Stevie Wonder en The Jackson 5 plaatsten zij zich als Public’s Favourite voor de regionale halve finales van Overijssel.

Kort na dit optreden bleek dat The Fax, hoewel moeilijk te vergelijken, weinig of niets onder deed voor Da Ben-E’s. Eveneens sterke vocalen en speltechnisch gezien nóg minder schoonheidsfoutjes, zodat deze Almelose band, die onder andere Dan Hartman, Jimmy Cliff en The Free coverde, aan het einde van de avond door de vakjury als winnaar werd uitgeroepen!

Beide Overijsselse coverbands gaan door naar de volgende ronde, waarin zij acte de présence zullen geven in hun ‘thuisprovincie’ om zodoende via de regionale wedstrijden poptempel Paradiso te bereiken! Voordat deze regionale halve finales in september aanvangen, worden er nog twee Noord-Nederlandse voorrondes gehouden.

Voor de komende voorronde van ‘The Clash of the Cover Bands 2006’ van Noord-Nederland, op zaterdag 10 juni, zijn de volgende drie coverbands geselecteerd:
•Mani2 (Rock coverband uit Enschede)
•Soulblender (Disco, Soul, Motown coverband uit Drachten)
•LOUP (Pop, Rock coverband uit Leeuwarden)

Zoals gebruikelijk is de entree weer geheel GRATIS en is de aanvang om 21.30 uur; Meer informatie over het evenement is na te lezen op www.theclashofthecoverbands.com.
Provincie:
Tag(s):