woensdag, 22. maart 2006 - 9:40

Overval op ABN/Amrobank

Geleen

Een vestiging van de ABN/Amro bank gelegen aan de Rijksweg Centrum in Geleen is op woensdag 22 maart 2006 rond 08:55 uur overvallen door een tweetal mannen. Zij wisten zich toegang te verschaffen tot de bank door een ruit aan de voorzijde van de bank te vernielen.

Vervolgens liepen beide mannen, die bivakmutsen droegen, met een mokerhamer naar het gedeelte van de bank waar de kluisruimte is gevestigd. Daar sloegen zij met de hamer diverse malen tegen het veiligheidsglas, waardoor één van de glaspanelen uiteindelijk bezweek.

Aansluitend gingen de overvallers de kluisruimte binnen, maar verlieten kort daarna onverrichter zake de bank om er op een bromfiets vandoor te gaan. Deze bromfiets werd even later aangetroffen bij sport- en recreatiecentrum Glanerbrook. Daar zouden de beide overvallers in een donkere personenauto zijn gestapt, waarmee zij zich uit de voeten wisten te maken.

Op het moment dat de beide mannen de bank binnendrongen, waren in totaal 6 medewerkers van de bank aanwezig. Voor zover bekend zijn zij niet direct door de beide overvallers bedreigd; wel kregen de medewerkers, die het dichtst bij de kluisruimte in de buurt waren, te horen dat ze moesten gaan liggen.

De politie is kort na de overval begonnen met een buurt-onderzoek bij de Glanerbrook. Ook wordt er een buurt-onderzoek gehouden in de directe omgeving van de bank. Verder heeft de technische recherche een sporenonderzoek ter plaatse uitgevoerd. De politie verzoekt eventuele getuigen om contact op te nemen via het telefoonnummer 0900 8844.
Provincie:
Tag(s):