dinsdag, 31. oktober 2006 - 8:30

Overval op bejaarden in Opsporing Verzocht

Op dinsdag 31 oktober a.s. wordt er in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de overval op twee bejaarden op 5 oktober jl.op de algemene begraafplaats in Slijk-Ewijk.In het programma worden nieuwe beelden getoond waar de recherche bijzondere aandacht voor vraagt.

De uitzending is dinsdagavond om 21.40 uur op Nederland 1. Het wordt herhaald op woensdag 1 november om ca. 13.15 uur op dezelfde zender.

De politie onderzoekt de zaak maar dit heeft nog niet geleid tot de aanhouding van de verdachte. Tot nu toe zijn er nog maar weinig tips binnengekomen. De politie hoopt met de uitzending meer informatie te krijgen. Degene die informatie heeft die voor het onderzoek van belang kan zijn, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

De bejaarde broer en zus, van 77 en 74 jaar, waren op de bewuste middag op de begraafplaats om het graf van hun moeder te bezoeken toen een onbekende man probeerde de tas van de vrouw te stelen. De vrouw verzette zich hiertegen en werd daarbij geholpen door haar broer. Echter, de man en vrouw waren niet opgewassen tegen het fysieke geweld van hun belager. Deze sloeg en schopte het tweetal en werkte de man tegen de grond.

Tenslotte ging de man er met de handtas van de vrouw vandoor. In de uitzending komen de slachtoffers ook aan het woord over de impact van de overval op hun dagelijkse leven.
Provincie:
Tag(s):