vrijdag, 11. augustus 2006 - 12:45

Overval op geldtransport

Venlo

In de Van Nijvenheimstraat in Venlo heeft vrijdag kort voor het middaguur een overval plaatsgevonden op een medewerker van een geldtransportwagen. Hierbij hebben twee overvallers onder bedreiging van een vuurwapen de medewerker geslagen en zijn er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. De politie doet geen verdere mededelingen over de grootte van de buit. De geldbewaarder werd overvallen op weg van de wagen naar de bank. De man liep door de overval flinke kneuzingen op. Twee andere medewerkers zaten op dat moment nog in het voertuig.

De twee daders zijn met een BMW gevlucht naar Blerick, waar zij hun voertuig op de parkeerplaats van een van de flats aan de Molenbossen in brand staken. Vervolgens gingen zij er met een tweede vluchtauto, die op een naastliggende parkeerplaats stond, vandoor. Een flatbewoonster, die de auto in brand zag vliegen, was erg geschrokken door het gebeuren. De brand was snel geblust.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en zal ook kijken of er een samenhang is met eerdere overvallen, zo meldt een politiewoordvoerster. De daders gingen tijdens de overval gekleed in legerkleding. Een van de daders had licht blond haar.
Provincie:
Tag(s):