vrijdag, 21. juli 2006 - 10:23

Overval op hennepkwekerij

Utrecht

Donderdagmorgen heeft een gewapende overval plaatsgevonden op een woning aan de Rooseveltlaan in Utrecht. Twee verdachten zijn aangehouden. Andere verdachten worden nog gezocht. De politie kreeg omstreeks 05.30 uur de melding dat een deur van een woning aan de Rooseveltlaan werd ingetrapt. Agenten namen poolshoogte en zagen twee jongens uit het portiek van de bewuste woning komen. Na het zien van de agenten zette het tweetal het op een rennen. Zij konden ontkomen.

In de woning troffen agenten de 44 jarige bewoner gewond aan. De man is met een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Na behandeling kon hij op het politiebureau als verdachte van het overtreden van de Opiumwet worden ingesloten. In twee kamers in de woning van de man troffen de agenten namelijk een hennepkwekerij aan.

De man verklaarde door meerdere mannen te zijn overvallen. De politie zocht in de omgeving naar de verdachten en zag één van hen op het balkon van een naburige woning onder een deken liggen. Omdat de verdachten tijdens de overval mogelijk een vuurwapen hadden gebruikt, hielden de agenten de 19-jarige Utrechter aan met getrokken vuurwapen. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. Vandaag wordt hij voorgeleid.
Provincie:
Tag(s):