donderdag, 12. januari 2006 - 10:18

Overvalkledingzaak blijkt in scène gezet

Oosterhout

De recherche heeft sterke aanwijzingen dat de gewapende overval op een kledingzaak in Oosterhout (NB) in scène gezet is door een van de medewerkers van de kledingzaak. Deze 20-jarige man uit Breda is kort geleden aangehouden en in verzekering gesteld, inmiddels heeft hij bekend de overval zelf in scène gezet te hebben.

Op donderdagmiddag 18 augustus vond de overval plaats in winkelcentrum Arendshof. Volgens de aangever kwam toen, rond het middaguur, de dader de winkel binnen en bedreigde hem met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De verkoper verklaarde dat hij onder bedreiging van het vuurwapen de kluis moest openen en de dader geld moest geven. De overval zorgde destijds voor de nodige onrust bij de andere winkeliers in Arendshof.

De politie had echter kort na de overval al de nodige vraagtekens rond de verklaring van de aangever. Toen er in de weken daarna geldbedragen verdwenen uit dagopbrengsten van de bewuste winkel, was dit reden om de man eens nader aan de tand te voelen.

Hij werd gearresteerd en bekende uiteindelijk tijdens het verhoor dat hij de overval zelf in scène had gezet. Ook pakte de politie een handlanger op van deze hoofdverdachte. De handlanger is een 21 jarige Bredanaar. Het duo is inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):