vrijdag, 30. juni 2006 - 11:52

Overvallen op ouderen opgelost na aanhoudingen

Venlo

De politie denkt met de aanhouding van elf verdachten in totaal zes overvallen en twee pogingen daartoe opgelost te hebben op nagenoeg allemaal ouderen. De overvallen vonden van januari tot half mei plaats in Venlo-Oost en Tegelen. De verdachten zijn allemaal jongens van 15 tot en met 19 jaar oud en afkomstig uit Venlo.

Bij de overvallen werd grof geweld gebruikt en in enkele gevallen werd gedreigd met een luchtdrukpistool dat niet van een echt vuurwapen te onderscheiden was. De buit bestond voornamelijk uit geld en bankpassen. Onder bedreiging moesten de slachtoffers hun pincode afgeven, vervolgens werd door de overvallers geld opgenomen. In totaal hadden ze zo’n 6000 euro buitgemaakt. Een 92-jarige man liep bij een van de overvallen een gebroken heup op, hij is op dit moment aan het revalideren.

De eerste aanhouding vond plaats op 19 mei en de elfde aanhouding op 29 juni. Acht verdachten zitten in voorlopige hechtenis, een verdachte is geschorst onder voorwaarden en twee verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Een rechercheteam van tien personen heeft sinds half mei gewerkt om deze overvallen op te lossen.
Provincie:
Tag(s):