woensdag, 8. maart 2006 - 14:54

Overvaller tankstation vlucht zonder buit

Harlingen

Dinsdag omstreeks 21.10 uur heeft een gemaskerde man geprobeerd een medewerkster van een tankstation aan de Grensweg te beroven.

Een medewerkster van het station, een 19-jarige vrouw uit Harlingen, was tien minuten na sluitingstijd bezig met het opruimen en afsluiten. Ze bevond zich in de shop toen een man met een bivakmuts binnenkwam. Hij dreigde met een mes en vroeg om geld. De vrouw werkte niet mee en sloeg en schopte de overvaller. De overvaller maakte stekende bewegingen naar de medewerkster en eiste dat ze de kassa openmaakte. Ook prikte hij met het mes in haar borst. Na enkele minuten kwam er een man de shop binnen. De overvaller schrok hier kennelijk van en liep dreigend met het mes voor hem de winkel uit. Daarna vluchtte hij zonder buit weg in de richting van het viaduct.

Door de politie is de omgeving afgezocht. Ook werd een speurhond ingezet. De verdachte werd niet meer aangetroffen. Naast een technisch onderzoek wordt vandaag een buurtonderzoek uitgevoerd. De verdachte is een man van ongeveer 1,85 m lang, getinte huidskleur, gekleed in een zwart leren jas en een spijkerbroek. Hij sprak gebrekkig Nederlands.

De politie is een grootscheeps onderzoek gestart en zoekt getuigen, die iets hebben gehoord of gezien dat met deze overval te maken heeft. In het bijzonder wil ze in contact komen met getuigen die rond het tijdstip van de overval personen hebben gezien in de buurt van het tankstation. Men kan zich melden via telefoonnummer 0900 8844. Informatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandelend.
Provincie:
Tag(s):