maandag, 13. november 2006 - 14:31

Overvallers met vluchtauto te water

IJsselstein

Drie overvallers zijn zondagavond aangehouden na een wilde achtervolging, waarbij de mannen uiteindelijk met een auto in het water belandden. Het gaat om een 19-jarige man uit Nieuwegein en twee mannen uit Utrecht. Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie een melding van een overval op een horecagelegenheid op De Clinckhoeff. Onder bedreiging met een wapen werd de eigenaar na het sluiten van zijn zaak beroofd van de dagopbrengst. De verdachten waren weggereden in de auto van de uitbater. De politie ging met meerdere eenheden op de melding af. Op de Hoge Biezendijk zagen agenten de bewuste auto rijden en zetten de achtervolging in.

De politie probeerde de verdachten de pas af te snijden, maar ze wisten de blokkade meermalen te omzeilen. Daarbij werd een politieauto geraakt. Onderweg gooiden de verdachte diverse voorwerpen uit de auto. Op de Benedeneind zuidzijde raakte de auto diverse wegversmallingen, waarna de bestuurder de macht over het stuur verloor en de auto in het water belandde.

Drie inzittenden wisten zwemmend de wal te bereiken, waar zij konden worden ingerekend. Daarbij werden zij onder schot gehouden. Een van de verdachten verzette zich tegen zijn aanhouding, waarna hij met gepast geweld onder controle werd gebracht. De brandweer heeft met een duikteam gezocht naar een mogelijke vierde verdachte in de auto, maar deze werd niet aangetroffen. Met een helikopter zijn foto’s gemaakt van de plaats van het ongeval. De verdachte zijn meegenomen naar het bureau.
Provincie:
Tag(s):