dinsdag, 26. december 2006 - 13:36

Overvallers slaan man bewusteloos

Enschede

Een 54-jarige Hengeloër werd maandag 25 december slachtoffer van een brute overval. De man stond omstreeks 6.00 uur aan de Wenninkgaarde in Enschede te wachten op een taxi. Op dat moment komen er vanuit de richting spoorwegovergang en de Molenstraat vier jongens aanlopen in de leeftijd van 20 tot 30 jaar oud. Eén van hen grist bij het passeren van het slachtoffer een tas uit z’n handen.

Het slachtoffer gaat achter de overvaller aan en vraagt de tas terug waarop hij een vuiststoot in z’n gezicht krijgt en bewusteloos neervalt. De vier jongemannen gaan er vervolgens vandoor. Een getuige ziet dan dat er even later een persoon voorbijkomt die iets uit de zakken van het slachtoffer haalt. Vervolgens wordt het slachtoffer getrapt en geslagen.

Het slachtoffer komt bij bewustzijn en meldt zich omstreeks 6.10 uur bij een horecazaak aan de Oude Markt waar hij die avond gewerkt heeft. Hij heeft ernstige verwondingen in z’n gezicht en wordt per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld. De technische recherche heeft sporenonderzoek verricht op de plaats delict. Ook is er een buurtonderzoek gehouden. De politie verzoekt getuigen om zich te melden dat kan via het nummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):