vrijdag, 8. december 2006 - 16:54

Overvallers snel achter de tralies

Apeldoorn

De Apeldoornse politie heeft donderdagmiddag de verdachten van twee verschillende overvallen snel achter de tralies weten te krijgen. Bij de eerste overval werd de jeugdige verdachte na een achtervolging door een passant aangehouden. Bij de tweede overval kreeg de politie dermate goede informatie, dat ook hij korte tijd later aangehouden kon worden.

De politie kreeg rond 15.30 uur een melding, dat getuigen in winkelcentrum de Oranjerie een lastige, agressieve jongen vasthielden. De getuigen hadden gezien dat de jongen een overval had gepleegd op een sigarenzaak aan de Asselsestraat.

De jongen bedreigde de eigenaar met een mes en ging er met een onbekend geldbedrag op de fiets vandoor. Er werd direct alarm geslagen en een getuige sloeg de jongen van de fiets, waarna deze lopend verder vluchtte. De getuige bedacht zich geen moment en bleef de jongen achtervolgen. Deze vluchtte het winkelcentrum in en daar kon hij worden aangehouden, waarna de politie werd gebeld. De 17-jarige Apeldoornse overvaller had het wapen en de buit nog bij zich.

Terwijl de politie nog bezig was met het afhandelen van deze overval (horen aangever en getuigen) kwam er nog een melding van een overval. Deze vond rond 17.20 uur plaats op een supermarkt aan de Koninginnelaan. De politie was met diverse auto’s en agenten van het bikerteam snel ter plaatse.

De verdachte, een man met een bivakmuts dwong onder bedreiging van een vuurwapen enkele caissières hun kassa leeg te halen. Tijdens de overval werden ook enkele klanten bedreigd. Hij ging er met het geld vandoor en inmiddels had een klant met zijn mobieltje de politie gealarmeerd en een heel goed signalement gegeven. Op de Van Hasseltlaan werd korte tijd later een 37-jarige Apeldoorner aangehouden. Tijdens het onderzoek trof de politie behalve het geld buiten de bivakmuts, handschoenen een vuurwapen aan.

Beide verdachten zijn ingesloten en de politie zet het onderzoek voort. Voor de betrokkenen is het bureau Slachtofferhulp in kennis gesteld.
Provincie:
Tag(s):