donderdag, 14. december 2006 - 11:34

Overvallers stichten brand

Zaandam

De Centrale Recherche heeft een onderzoek ingesteld naar een brand die dinsdag 12 december 's-avonds een sportzaak aan de Westzijde in de as heeft gelegd. De brand is vermoedelijk voorafgegaan door een overval. Dinsdagavond om 18.20 uur rukten hulpdiensten uit na een brandmelding door een van de bewoners van een boven de sportzaak gelegen woning.

Op het moment dat de brand ontstond was de 39-jarige eigenaar van "Sport Sportief" in de winkel aanwezig. Even na 18.00 uur zouden er plotseling twee mannen voor hem hebben gestaan die hem bedreigden met een steekwapen en geld eisten.

Bij het verlaten van de winkel hebben de overvallers brand gesticht. De eigenaar kon het pand op tijd verlaten en waarschuwde bewoners van de bovengelegen woning dat ze hun huis moesten verlaten. Deze 3 mensen zijn tijdelijk elders ondergebracht. Hun woning heeft veel roet- en rookschade opgelopen.

De brandweer heeft met vier autospuiten, een blusboot en een hoogwerker het vuur onder controle gekregen. Een brandweerman kreeg tijdens de bluswerkzaamheden een stroomstoot en is onderzocht in het ziekenhuis, maar vrij snel weer ontslagen. Om 21.00 uur werd het sein 'brand meester' gegeven en kon Forensische Opsporing van de politie het pand betreden voor onderzoek.

De eigenaar is erg geschrokken en uit voorzorg onderzocht door ambulancepersoneel. De overvallers zijn gevlucht in onbekende richting. Het zou gaan om twee lange mannen, met een breed postuur, vermoedelijk van Oost-Europese afkomst en beiden droegen een baseballcap en liepen op zwarte sportschoenen, vermoedelijk van het merk Nike. Een van de overvallers is linkshandig.

De Centrale Recherche wil graag in contact komen met mensen die rond 18.00 uur iets verdachts hebben gezien of gehoord rond de winkel "Sport Sportief" Zij worden verzocht te bellen met de politie via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):