dinsdag, 11. april 2006 - 20:22

Overwegen afgesloten door spoorwerkzaamheden

Regio

Zaterdag 15 april start aannemer Spitzke Spoorbouw met het vernieuwen van het spoor vanaf de Energieweg in de gemeente Hoogezand-Sappemeer tot en met de spoorbrug over het Muntendammerdiep in de gemeente Menterwolde. In Sappemeer wordt de overweg Vosholen vernieuwt.

De werkzaamheden starten om 01.00 uur en gaan dag en nacht door tot en met dinsdag 18 april 05.00 uur. Het werk is van invloed op de treindienstregeling van Arriva. De werkzaamheden bestaan uit het vernieuwen van dwarsliggers (= bielzen) en ballastgrind in het spoor. Daarbij gebruikt de aannemer werktreinen en grote machines. Met een railkraan worden de betonnen vloerplaten en spoorrails van de overweg Vosholen vervangen voor nieuwe exemplaren.

In verband met alle werkzaamheden zijn op zaterdag 15, zondag 16 en maandag 17 april in de gemeente Hoogezand-Sappemeer diverse overwegen gedurende verschillende perioden tijdelijk voor alle verkeer afgesloten. Het afsluiten van overwegen is afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden. Indien mogelijk wordt de afsluiting eerder opgeheven en zonodig langer voortgezet.

Op zaterdag 15 en zondag 16 april vervalt een aantal treinen op het traject Groningen – Nieuweschans. Ook rijdt een aantal treinen op een ander tijdstip en wijzigt het perron waar reizigers in- en uitstappen.
Provincie:
Tag(s):