donderdag, 2. november 2006 - 10:44

Paarden nog steeds door water ingesloten

Marrum

De paarden die sinds woensdag door het wassende water in een weiland bij het Friese Marrum zijn ingesloten, zijn nog steeds niet in veiligheid gebracht. De geplande reddingsactie, uitgevoerd door militairen, mislukte woensdagnacht.

Het water was inmiddels teveel gedaald, waardoor het vlot, waarop de paarden naar land gebracht zouden worden, meerdere malen vast kwam te zitten. Men besloot dat het onverantwoord zou zijn om toch door te gaan en de reddingsactie werd die nacht afgeblazen.

Volgens de burgermeester W. van den Berg van Ferwerderadiel is de paardenhouder te laat begonnen met het in veiligheid brengen van zijn dieren, ondanks dat er dinsdagavond al werd gewaarschuwd voor een hoge waterstand. De burgermeester gaat bekijken of hij de gemaakte kosten van de reddingsoperatie bij de houder van de paarden kan claimen.

Inmiddels zijn er achttien paarden overleden. De verwachting is dat het water in de loop van de dag verder zal dalen, waardoor de paarden op eigen kracht een veiliger heenkomen kunnen zoeken.

Omstreeks 11.00 uur worden de dieren bijgevoerd en krijgen ze ook te drinken. Een veearts heeft bevestigd dat de overgebleven paarden in een redelijke conditie verkeren.
Provincie:
Tag(s):