donderdag, 23. februari 2006 - 11:24

Paarse krokodil voor burgemeester

Ommen

Woensdagmiddag omstreeks 15.30 uur heeft burgemeester Arend ten Oever van de gemeente Ommen uit handen van Antoinette Stegeman-Drijver, fractievoorzitter van D'66 een paarse krokodil ontvangen. Tevens bood zij hem de eerste mok van D'66Ommen aan.

Burgemeester Ten Oever was zeer verguld met dit initiatief en zei in zijn toespraak:

"Het is een uitstekend initiatief van D’66OMMEN en ik kan me er ook helemaal in vinden. Ik hoop dat veel mensen hier gebruik van gaan maken en ik beloof u dat de gemeente er zeker wat mee zal doen. Maar de raad moet ook de hand in eigen boezem steken en ook daar de krokodillen te lijf gaan. Ik noem bijvoorbeeld het traject rondom de IBA’s in Beerzerveld. De raad heeft de beslissing hierover naar zich toe getrokken, maar nog steeds is er geen duidelijkheid voor de inwoners van Beerzerveld. De raad gaat te vaak in discussie over de te volgen of de gevolgde procedure dan dat er inhoudelijk op hoofdlijnen over wordt gesproken.

Een ander voorbeeld van een paarse krokodil is het naar mijn mening oneindig lange traject dat sommige RO-procedures moeten volgen. Natuurlijk moeten we de lijn der wet volgen, maar soms vraag jezelf wel af waarom het allemaal zolang moet duren. Dan moet je kritisch naar de regelgeving kijken en waar mogelijk besluiten of dergelijke trajecten niet ingekort kunnen worden. Dat kan niet betekenen dat het ten koste gaat van de mogelijkheid voor inspraak, maar wel het aantal keren dat je kan inspreken.

Ik wil dan ook samen met de nieuwe raad deze krokodillen te lijft gaan. En als ik de verkiezingsprogramma’s van de partijen lees, dan maak ik daaruit op dat elke partij hetzelfde doel beoogd. Laten we daarom in de nieuwe raadsperiode de handen uit de mouwen steken en als Crocodile-hunters optreden.

Tot slot wil ik u nog één ding vragen: Wat is de overeenkomst tussen een krokodil en een raadslid?
Lange tijd kunnen ze je in de gaten houden, maar plotsklaps kunnen ze genadeloos toeslaan."
Provincie:
Tag(s):