woensdag, 31. mei 2006 - 22:35

Paradigit ELE-rally: spanning verzekerd!

Helmond

Na de eerste drie wedstrijden van het Rallyclinic Dutch Open is de strijd om het kampioenschap nog helemaal open. Waar andere jaren rijders halverwege het kampioenschap al een optie op de titel konden nemen zijn er dit jaar nog zeker drie kandidaten voor die titel, Mark van Eldik (Subaru Impreza WRC), Peter Bijvelds (Mitsubishi Lancer Evo 7) en Frits van Eerd (Toyota Corolla WRC).

De laatste twee zijn afkomstig uit de regio waarin de Paradigit ELE-rally plaatsvindt en dus zullen zij extra hun best doen om de winst te pakken. Kampioen en winnaar van vorig jaar, Erik Wevers, zal slechts toeschouwer zijn. Wevers start dit jaar enkel in het Duitse kampioenschap.

Met startnummer 1 op de deuren start Paradigit kopman Piet van Hoof als eerste aan de 25 klassementsproeven van de 42ste Paradigit ELE-rally. Achter hem starten de andere hoofdrolspelers in het kampioenschap; van Eldik, Bijvelds en van Eerd. ‘Andere jaren was er sprake van een gevecht tussen twee of drie kanshebbers. Dit jaar zijn er dat zeker vijf, iets wat de spanning en de kwaliteit van de wedstrijd ten goede zal komen.

Naast de drie titelkandidaten verwacht ik ook Paradigit rijder van Hoof, Subaru rijder Dirk Boers en bij slecht weer Ronald Leemans. Hij was namelijk vorig jaar de eerste leider in de wedstrijd’ kondigt van Hoek aan. Een en ander zal live te volgen zijn op de internetsite van de rally, www.paradigit-elerally.nl maar vanaf dit jaar ook voor het eerst op de radio. ‘We vonden in Radio Decibel een partner die elk uur een aantal keer verslag zal doen van de wedstrijd. Op deze manier heeft de rallyfan meerdere mogelijkheden om het verloop van de wedstrijd te kunnen volgen’ aldus van Hoek.

Op zaterdagmiddag 10 Juni om klokslag twaalf uur start de Paradigit ELE-rally voor een dag met ruim 125 kilometer klassementsproef die omstreeks half een ’s nachts wordt afgevlagd in Helmond. Op zondagochtend half tien start de leider in de wedstrijd bij de herstart voor 97 kilometer proef. Omstreeks half vier is op zondagmiddag 11 Juni de winnaar van de 42ste Paradigit ELE-rally bekend.
Provincie:
Tag(s):