vrijdag, 8. december 2006 - 9:53

Paradiso lonkt voor beste coverbands Friesland/Groningen

Leeuwarden

Zondag 17 december vindt in Rumours in Leeuwarden de regiofinale plaats voor de regio Friesland/Groningen. De zes beste coverbands bestijgen het podium om hun kunsten te vertonen en te strijden voor een plaats in de landelijke halve finales.

Twee winnaars van deze finale, de winnaar gekozen door de vakjury én de ‘Public’s Favourite’, mogen het podium in dé poptempel van Nederland Paradiso bestijgen in de landelijke halve finales die op zaterdag 10 februari plaatsvinden.

De spanning stijgt: de zes spectaculaire bands die in de regiofinale van Dommelsch Clash of the Cover Bands staan, zijn nog maar een klein stukje verwijderd van de halve finales in Paradiso. In deze ronde voor regio Friesland/Groningen bewandelen de bands ‘The only road to Paradiso’ in de zoektocht naar de ‘Beste coverband van Nederland’. Buiten de vakkundige jury heeft ook het altijd kritische publiek een belangrijke stem bij de selectie van het beste band talent. De band met de meeste publieksstemmen plaatst zich ook voor Paradiso.

Op de website www.dommelschclash.nl kunnen fans ook op hun favoriet stemmen door hun stem uit te brengen op de live opgenomen singles van de deelnemende bands uit de finalerondes in ‘The Clash Hitlijst’. De singles met de meeste stemmen komen in de wekelijkse ‘The Clash Hitlijst’ te staan en worden op verschillende radiostations uitgezonden; waaronder City FM Classic Rock en Rebecca FM Classic Rock.

Op 17 december vanaf 15.00 uur gaan de volgende bands de onderlinge strijd aan om hun droom werkelijkheid te maken:

Boulevard is een 7-mans Top-100 coverband uit Leeuwarden. Boulevard is een professionele coverband, die sinds begin jaren ‘90 op podia in Nederland, maar ook daarbuiten hun afwisselende en overtuigende shows neerzet. Boulevard verrast haar publiek keer op keer met opvallende nummerkeuze en medleys: muziek van het Woodstock-festival, een prachtige puzzel van nummers van The Black Eyed Peas, een stevige medley voor de Rock-liefhebbers van Dreamtheater, Metallica en Rammstein, maar ook klassiekers van Queen, ABBA en Kiss.

PERIOD!! is een 4-mans Rock coverband uit St. Jacobiparochie. PERIOD!! is opgericht in 1988 door Harry Wassenaar (zang) en toenmalig Gitarist Rienk Schram. Ze zijn lekkere stevige covers gaan spelen die ze zelf leuk vonden. PERIOD!! speelt zeer gevarieerde Rock, van Lenny Kravitz tot Papa Roach, van Led Zeppelin tot Guano Apes.

Solid Ash is een 5-mans Pop, Rock coverband uit Oudega W. Voor de gewone feesten heeft de band een zeer brede playlist. De band speelt veel nummers uit de Top-100. Niet alleen komen hedendaagse hits in hun reportoire voor maar ook bekende (rock)hits van de jaren '60, '70 en '80. Dus voor iedere leeftijd wat wils!

Just Right! is een7-mans Top-100 coverband uit Groningen. Just Right! bestaat uit zeven swingende rasmuzikanten, bruisend van de energie die met een geweldige drive en passie optreden. Up-tempo nummers, medleys en hits van vele bekende artiesten, zoals Anouk, Kool & the Gang, Queen en Marco Borsato, wisselen elkaar af in een uitgekiende mix van hedendaagse muziek en muziek van de jaren ‘70, ‘80 en ‘90.

Organ X is een 4-mans Rock coverband uit Dronrijp. Tijdens de diverse omzwervingen in de muziek kruisten de wegen van de Organ X leden elkaar al diverse malen. Aangezien de ideeën over muziek sterk overeenkwamen, kon het niet uitblijven dat er uiteindelijk een band werd opgericht: Organ X. Deze band speelt niet het standaard Rock-repertoire, maar meer een verzameling van persoonlijke favorieten die je moeiteloos een avond lang boeien.

Fet Cool is een 5-mans Rock coverband uit Oudeschoot. Fet Cool speelt vooral nummers van Rage Against The Machine, Bush en Guano Apes. Inmiddels heeft de band de nodige optredens gehad, waardoor het er steeds ruiger aan toe gaat op het podium. Een fet gekke frontvrouw die niet altijd op het podium te zien is maar naast je staat en je vriendelijk dwingt regels mee te “zingen�.

Na deze regiofinale zullen de bands uit nog vier regio’s de degens kruisen om een plaats te veroveren in de landelijke halve finales in Paradiso te Amsterdam op zaterdag 10 februari. Twee winnaars van elke regiofinale, de winnaar gekozen door de vakjury én de ‘Public’s Favourite’, mogen het podium in dé poptempel van Nederland Paradiso bestijgen in de landelijke halve finales.

De inschrijvingen voor ‘Dommelsch Clash of the Cover Bands 2007’ zijn alweer begonnen. Coverbands kunnen zich inschrijven via www.dommelschclash.nl.
Provincie:
Tag(s):