vrijdag, 27. oktober 2006 - 18:36

Paranormale tv op je pc

Haarlem

De integratie van televisie en Internet lijkt steeds dichterbij te komen. Webtv is een ontwikkeling die het mogelijk maakt om via de televisie te internetten en om via de computer televisie te kijken. Door de opkomst van webtv lijkt het kijkgedrag van mensen te veranderen. Websites die op aanvraag video fragmenten laten zien worden steeds populairder en zorgen ervoor dat mensen kunnen zien wat ze willen, waar ze dat willen en wanneer ze dat willen.

Deze tendens wordt ook al door een aantal Nederlandse televisiezenders erkend. Op websites als uitzendinggemist.nl of tvopjepc.nl zijn alle uitzendingen van de publieke omroep terug te zien en zorgen ervoor dat mensen niet meer thuis hoeven te blijven voor de televisie.

Voor elk wat wils
Naast algemene websites die veel uiteenlopende onderwerpen laten zien, komen er ook steeds meer specifieke webtv zenders. Deze maand gaat bijvoorbeeld de website paranormaal.tv de lucht in, deze 'paranormale' zender is de eerste in Europa en behandelt de meest uiteenlopende Paranormale onderwerpen. Paranormaal.tv verwacht een groot aantal kijkers.

Het bedrijf dat deze website host is niet bang dat de site de belangstelling niet aan kan. "Wij hebben erg betrouwbare servers die met gemak een groot aantal bezoekers aankan," aldus Rolf Stokman van Hosting.nl. Of dit nodig zal zijn moet nog blijken, maar vast staat dat er nog veel meer interessegebonden zenders gaan komen.

Het beginnen van een eigen televisiezender is gemakkelijk en kost relatief weinig tijd. “Het enige dat iemand nodig heeft, is een hostingpakket bij een goede hoster. Hiermee kan de gebruiker al een website met allerlei filmpjes beginnen.� aldus Stokman.

De website van Paranormaal.tv gaat vanaf 31-oktober uitzenden.
Categorie:
Tag(s):