donderdag, 30. maart 2006 - 19:47

Parels uit het Nijmeegs amateurtheater

Nijmegen

In het elfde Nijmeegs Amateurtheater Festival strijden vier amateurtheatergroepen om de felbegeerde hoofdprijs; De Gouden Kameleon. Iedere dag speelt één van de deelnemende groepen vol passie hun voorstelling voor het oog van een deskundige jury. De avonden worden afgesloten met een spraakmakende talkshow en feestelijke muziek.

Op zondagmiddag om 17.00 uur is de spannende prijs-uitreiking. Bezoekers die de voorstellingen willen bijwonen kunnen kaarten à € 7,60 reserveren via telefoonnummer 024 – 3228127 van het Steigertheater.

Het Nijmeegs Amateurtheater Festival is de afgelopen tien jaren uitgegroeid tot een bruisend platvorm waar theater-makers elkaar kunnen ontmoeten, informatie uitwisselen en kennis nemen van elkaars werkwijzen. In april werd de deelnemers een masterclass aangeboden door niemand minder dan Raymonde de Kuyper, ook bekend van het VPRO TV programma Villa Achterwerk –‘Roos en haar mannen’.

Het Steigertheater profileert zich hiermee als kweekvijver voor beginnende theatermakers, maar ook als hèt podium voor amateurs en liefhebbers van het theatervak in Nijmegen en omgeving.

Het Amateurtheater Festival wordt omlijst met boeiende talkshows, geleid door theatermaker Marco van Es, bekend van de RVU serie ‘De Gebroeders van Es’. Daarna is er een gezellige naborrel in het Festival-café.

De voorstellingen in het Amateurtheater Festival worden beoordeeld door een professionele jury. Zij geven de deelnemende groepen een persoonlijk rapport mee met de beoordeling en advies. De jury van het Nijmeegs Amateurtheater Festival 2006 bestaat uit: Jolanda de Groot (theatermaker), Pink Tarenskeen (theaterdocent) en Gerrit Stallinga (Coördinator Parktheater).

In het Amateurtheater Festival zijn maar liefst drie prijzen te winnen: Voor de winnende groep is er een geldprijs van € 500,-. Deze prijs zal worden toegekend aan de beste voor-stelling van het Festival. Tevens is er voor de winnende groep een zaalhuurcheque van € 350,-. Als klap op de vuurpijl is er de prachtige trofee, De Gouden Kameleon te winnen.

De kameleon fungeert al enkele jaren als herkenbaar logo voor het Festival. Hij staat voor de amateurtheatermaker die naast baan of studie, ook theatermaker is. De Kameleon is vorm-gegeven door beeldend kunstenares Josje Bosman. De jury zal al deze prijzen op zondagmiddag 21 mei 2006 rond 17.00 uur uitreiken.
Provincie:
Tag(s):