vrijdag, 8. december 2006 - 10:17

Parkeerwachters met losse handjes

Rotterdam

Politiemensen hebben woensdagmiddag, omstreeks vier uur, op de Twentestraat vijf mannen aangehouden. De aanleiding was een onenigheid over een parkeersituatie. Een 22-jarige Rotterdammer parkeerde zijn auto op de stoep bij de bank en ging met zijn passagier, een 37-jarige Schiedammer, de bank binnen. Op dat moment werden ze aangesproken door drie medewerkers van Stadstoezicht op hun parkeergedrag.

Er ontstond een onenigheid, waarbij over en weer klappen vielen en de 22-jarige Rotterdammer gewond raakte aan zijn hoofd. Dit zou zijn gekomen omdat de parkeerwachters met hun bonnenapparaat op het hoofd van de foutparkeerder geslagen hebben.

De 37-jarige Schiedammer en een 44-jarige Rotterdammer (vader van het 22-jarige slachtoffer die inmiddels ter plaatse was) werden aangehouden voor mishandeling. Twee van de drie betrokken medewerkers van Stadstoezicht, Rotterdammers van 25 en 29 jaar oud, zijn eveneens korte tijd later aangehouden.

De 37-jarige man uit Schiedam en de 44-jarige Rotterdammer zijn na verhoor heengezonden. De drie overige verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de toedracht van de onenigheid.
Provincie:
Tag(s):