maandag, 18. december 2006 - 19:20

Parkeren en met gsm betalen in binnenstad

Eindhoven

Vanaf januari kan op de betaalde open parkeerterreinen in de binnenstad ook betaald worden via de gsm. Een nieuwe betaalservice die naast het muntgeld en de chipknip wordt ingezet. Betalen met gsm is vooral interessant voor mensen die regelmatig gebruik maken van de betaalde parkeerterreinen in de binnenstad.

Om gebruik te kunnen maken van deze nieuwe gsm betaaldienst, dient men eerst een abonnement af te sluiten bij Park-line. Vervolgens krijgt men een speciale kaart voor in de auto. Bij het wegzetten van de auto en het vertrekken met de auto belt de gebruiker naar Park-line en geeft een code van het parkeergebied door. Men betaalt dus voor de exacte parkeertijd. De parkeertijd wordt achteraf in rekening gebracht door Park-line. Controleurs van de gemeente scannen de kaart en kunnen zo zien of de bezoeker is aangemeld.

Naast de open parkeerterreinen in de binnenstad van Eindhoven heeft Park-line ook gsm-parkeren in Amsterdam, Bergen op Zoom, Delft, Den Haag, Deventer, Groningen, Haarlem, Leiden, Nijmegen, Oldenzaal, Roosendaal, Rotterdam, Scheveningen, Schiedam, Antwerpen en Ancona (Italië). Abonnementhouders kunnen in al deze plaatsen gebruik maken van de gsm-betaalservice van Park-Line. Vanaf april krijgt ook winkelcentrum Woensel deze nieuwe service. Vooralsnog is het gsm-betalen niet geldig in parkeergarages.
Provincie:
Tag(s):