maandag, 22. mei 2006 - 18:39

Parkpret in Park Eekhout Zwolle

Zwolle

Zondag 28 mei 2006 vindt, na het succes van vorig jaar, voor de tweede keer de ‘Dag van het Park’ plaats in Park Eekhout aan de Burgemeester van Roijensingel in Zwolle. Met als thema ‘Parkpret’ is er van 11.30 tot 17.00 uur weer van alles te zien en te beleven in het park. De stichting ‘Freule van Eekhout’ organiseert, met verschillende partners, dit jaar weer pret in het park.

Iedereen is van harte welkom, al dan niet met een picknickkleedje, om te genieten van muziek, kunst, kinderactiviteiten en de lekkerste versnaperingen. De toegang is gratis.

Mede op initiatief van de ANWB vindt voor de tweede keer de ‘Dag van het Park’ plaats. In vele steden staan de parken bol van activiteiten. Ook Zwolle doet wéér mee aan dit initiatief. Van ’s morgens 11.30 tot ’s middags 17.00 uur is er onder het mom ‘Parkpret’ voor jong en oud van alles te beleven in Park Eekhout. In samenwerking met Zwolle Groenstad en de gemeente Zwolle hebben de buurtbewoners een gevarieerd programma voor een echte familiedag in het groen opgesteld.

Ochtendprogramma

De dag begint met Tai Chi oefeningen waar iedereen die zin heeft aan mee mag doen. Hierna kan men luisteren naar een lezing. Deze lezing wordt gehouden door Bert Looper, directeur van het Historisch Centrum Overijssel. Voor het carillonconcert stelt de oud-beiaardier van Zwolle van de Peperbus zelf een lijst van liederen, waaronder vanzelfsprekend Mozart, samen waaruit gekozen kan worden.

Middagprogramma

’s Middags is er een kunst- en cultuurmarkt. Onder de naam Tentart worden bezoekers in vrolijk gekleurde tentjes meegenomen in de wereld van de kunst. Op de kunstboulevard presenteren kunstenaars hun werk en kan door bezoekers meegenomen kunst en kitsch worden getaxeerd. Tegelijkertijd zullen Zwolse bands hun swingende tonen ten gehore brengen. Jonge bezoekers zijn de hele dag zoet met luisteren naar de prachtige verhalen van de verhalenkaravaan, paardje rijden of een groenspeurtocht. Na een clinic Nordic walking, of een potje jeu de boules kan worden genoten van allerlei versnaperingen. Uiteraard mag in een Engelse tuin een high tea niet ontbreken. Daarnaast worden ijsjes verstrekt en kan er wijn worden geproefd. Voor de kinderen is er gratis limonade. Geniet van dit alles, zittend aan een picknicktafel, op een kleedje of aan de grote leestafel.
Provincie:
Tag(s):