dinsdag, 23. mei 2006 - 20:20

Parkwijk doet mee aan Noordelijke Klimaatcompetitie

Winschoten

De Milieufederaties van Groningen, Friesland en Drenthe zijn in april 2006 van start gegaan met de Noordelijke Klimaatcompetitie. Een energiebesparingwedstrijd tussen buurten en dorpen uit de drie noordelijke provincies. In Winschoten doet de wijk Parkwijk al mee aan de wedstrijd.

De bedoeling is dat u en uw buurtgenoten het gaan opnemen tegen andere buurten, wijken en dorpen uit het Noorden om zoveel mogelijk energie te besparen. Uiteraard staat u hier niet alleen in. Samen met een coach en deskundigen maken we een wedstrijdplan. U krijgt tips en adviezen om een echte besparing te bereiken.

De Milieufederatie zorgt voor de energiebesparingadviezen, de organisatie van de bijeenkomsten, publiciteit, berekening van de (tussentijdse) resultaten en natuurlijk voor de prijzen. Ook zoeken we sponsoren die tijdens de wedstrijd hun steentje bijdragen aan de wedstrijd en de deelnemers.

Een hoop gezelligheid, dat in ieder geval. Maar ook een lagere energierekening. Met de huidige energieprijzen is dat geen verkeerde zaak. Ook doet u een hoop kennis op over het besparen van energie. Als u met uw buurt de meeste energie heeft bespaard, wint u een leuke prijs voor de hele wijk.

Wanneer u deelneemt aan deze competitie hoeft u niet bang te zijn dat het erg veel tijd gaat kosten. De minimale inspanning per huishouden is het wekelijks bijhouden van de meterstanden (gas, elektra en kilometers) gedurende de gehele wedstrijdperiode van circa 6 maanden (juni tot december 2006). Daarnaast is aanwezigheid bij de wijkbijeenkomsten natuurlijk wel erg gewenst en nuttig!

Meedoen?
Bent u geïnteresseerd en bereid om daadwerkelijk energie te gaan besparen? Wilt u investeren in een beter milieu en hiermee een voorbeeldfunctie uitdragen, klik dan hier.
Provincie:
Tag(s):