donderdag, 25. mei 2006 - 15:48

Partij vervalste kleding aangetroffen

Nijmegen

Surveillerende mountainbikers van politie troffen woensdagmiddag in een pand aan de Groesbeekseweg in Nijmegen een grote partij valse kleding. Twee personen, een 39-jarige Nijmegenaar en een 48-jarige inwoner van Den Haag, die verdacht worden van betrokkenheid bij de vervalsing zijn aangehouden.

Tijdens een bikesurveillance zagen de agenten een persoon in een pand die wegdook toen hij hen zag. Kennelijk wilde de man, naar later bleek de 39-jarige Nijmegenaar, niet gezien worden. De agenten roken onraad en gingen het pand binnen. Daar troffen zij ongeveer 900 dozen aan met kleding van diverse bekende merken. Omdat zij vermoedden dat het om namaak zou gaan werd de man die in het pand was aangehouden. Even later kwam een tweede persoon, de 48-jarige, naar binnen. Ook hij werd aangehouden.

Verdere inspectie van het pand leverde nog 300 dozen op. Behalve kleding zaten daar ook schoenen en tassen bij. De partij is in beslag genomen en nader onderzocht door een gespecialiseerde stichting. Er zijn monsters genomen ten behoeve van verder onderzoek. Vermoedelijk zijn de goederen afkomstig uit Turkije. De brandweer heeft geholpen om alle dozen uit het pand te halen.
Provincie:
Tag(s):