zondag, 19. november 2006 - 22:11

Partytrein vat vlam

Rotterdam

Op het traject Rotterdam CS-Gouda ontstond zaterdagavond, omstreeks 19.15 uur, brand in een rijtuig van een trein bestaande uit een locomotief en zes rijtuigen. Deze speciale partytrein was ingehuurd door een bedrijf.

Door de brand in het rijtuig kwam het hele treinstel ter hoogte van de Vroesenkade tot stilstand, werden alle seinen op rood gezet en de stroom van de bovenleiding gehaald. Hierdoor kwam ook de stoptrein Amsterdam Rotterdam tot stilstand. De Kanaalweg werd tussen het Kleinpolderplein en de Vroesenlaan afgesloten voor alle verkeer. De gewaarschuwde brandweer had het vuur vrij snel onder controle en geblust. Niemand raakte bij de brand gewond.

De passagiers uit de partytrein werden opgevangen op de parkeerplaats van een tankstation en vandaar met bussen naar hun bestemming gebracht. De passagiers van de stoptrein, met daarin een aantal voetbalsupporters, zijn met RET-bussen naar het CS gebracht en vandaar naar het Feijenoordstadion.

De oorzaak van de brand in het rijtuig is vermoedelijk te wijten aan een technisch defect. Omstreeks 22.30 uur werden alle maatregelen weer ingetrokken.
Provincie:
Tag(s):