dinsdag, 24. januari 2006 - 16:58

Pas op voor het ijs!

Uithoorn

Ieder jaar waarschuwen ouders en scholen de kinderen, wanneer het net als deze week wat nachten achtereen heeft gevroren, voor de gevaren van het ijs. In Uithoorn bleek dinsdagmiddag toen de school uitliep wat een sterke aantrekkingskracht het ijs heeft voor sommige jeugdige waaghalzen. Een 7-jarige jongen liep onder toeziend oog van andere klasgenootjes het ijs op en zakte er na een flinke glijpartij dwars doorheen.

Gelukkig was een helpende hand van een ouder in de buurt om de knaap weer op het droge te trekken. Met een nat pak kon de jongen zijn weg naar huis vervolgen. Uit een landelijke rondvraag blijkt dit geval gelukkig nog een van de eerste meldingen te zijn die bekend is bij de politie en de brandweer.

Toch waarschuwt de politie en brandweer voor de gevaren van het ijs. Op dit moment is het ijs zeer onbetrouwbaar, aldus de politie Amsterdam/Amstelland en is het zeer onverstandig om je nu al op het ijs te begeven.

Mocht je getuige zijn van iemand anders die door het ijs is gezakt, dan is het advies aan de redder: zorg dat je een lange ladder of balk bij je hebt voor je zelf het ijs opgaat om de persoon te helpen. Maar zorg zeker dat meerdere mensen, mochten die in jouw directe omgeving staan de hulp inroepen via 112. Die sturen brandweermensen die weten wat ze moeten doen.
Provincie:
Tag(s):