maandag, 27. november 2006 - 15:09

Passantenonderzoek i.v.m. ernstige mishandeling

De politie heeft in nacht van zaterdag op zondag (26/11) een uitgebreid passanten-onderzoek in Lichenvoorde gehouden. Precies een week geleden werd een 43-jarige vrouw uit die plaats door een onbekende man aangevallen en ernstig mishandeld. Ruim 600 passanten werden benaderd en het team kreeg bruikbare informatie.

Ruim twintig politiemensen hebben afgelopen nacht een uitgebreid passantenonderzoek in Lichtenvoorde gehouden. Op tien locaties werden voetgangers, fietsers en automobilisten benaderd met een speciaal voor het passantenonderzoek ontwikkelde flyer.

De politie wilde meer duidelijkheid krijgen over een ernstige mishandeling precies een week geleden. Dit incident deed zich zondagochtend (19/11) rond 02.20 uur voor. Het slachtoffer was vanuit het centrum lopend onderweg naar huis. Ter hoogte van de kruising Op den Akker/Dr. Besselinkstraat merkte zij dat er een man achter haar liep.

Kort daarna werd zij van achteren neergeslagen. Zij kreeg nog enkele harde klappen in het gezicht. Wellicht is hij door de komst van een man op de fiets geschrokken en via Op den Akker in de richting van de Nieuwe Maat weggevlucht. De fietser heeft de vrouw opgevangen en haar thuis gebracht. De vrouw raakte aanzienlijk gewond en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.

Uit haar verklaring bleek dat zij was aangevallen door een man van rond de 30 jaar, langer dan 1.80m met een ietwat bol gelaat en donkerblond haar. Gezien de ernst van het feit werd direct een politieteam opgestart. Tijdens het onderzoek is een jongeman aangehouden. Hij is inmiddels weer in vrijheid gesteld en de politie wilde met het passantenonderzoek meer bruikbare informatie krijgen.

De verkregen informatie wordt de komende dagen verwerkt.
Provincie:
Tag(s):