donderdag, 23. november 2006 - 13:35

Patiënt in BovenIJ ziekenhuis stelt 'digitaal' menu samen

Amsterdam

Nooit meer een dag van tevoren al op papier je maaltijdkeuze hoeven doorgeven - patiënten in het BovenIJ ziekenhuis stellen vanaf nu vanuit bed met één vinger op het beeldscherm hun maaltijd voor dezelfde avond samen. Het Amsterdamse ziekenhuis heeft hiermee een primeur in Nederland. In totaal zijn er 225 bedden van het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam geschikt gemaakt voor het rechtstreeks doorgeven van de maaltijdkeuze aan de ziekenhuiskeuken.

'We vergroten het gemak voor patiënten èn voor de keuken, en we besparen op onze kosten. De patiënt bepaalt nu zelf wanneer hij of zij een menukeuze doorgeeft. Het systeem is eenvoudig en patiëntvriendelijk. Iedereen kan ermee overweg door het gebruik van pictogrammen en doordat het systeem meertalig is: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch en Turks.’, zegt Arch Prins, hoofd Voeding van het BovenIJ ziekenhuis.

Prins vervolgt: ‘Het is niet langer nodig om papieren menulijsten handmatig te verwerken, waardoor het logistieke traject enorm verkort is, er minder fouten gemaakt kunnen worden en het papierverbruik is afgenomen. Alles verloopt nu automatisch, tot en met de facturatie van gebruikte diensten aan de patiënt door koppeling van het systeem aan het Ziekenhuis Informatie Systeem (ZIS).
Provincie:
Tag(s):