zaterdag, 2. september 2006 - 14:01

Pedofiel verlaat gemeente Nieuwegein

Nieuwegein

Een inwoner van Nieuwegein met een pedofiele achtergrond gaat die gemeente verlaten, omdat de burgemeester zijn veiligheid niet kan garanderen. Dit is de uitkomst na een emotionele informatieavond voor bewoners van de wijk Lekboulevard die vrijdagavond werd gehouden. De man wordt verdacht van onzedelijke handelingen met minderjarigen elders in het land.

De gemeente had samen met de GGD vrijdagavond een bijeenkomst belegd, waarbij ongeveer 300 mensen aanwezig waren. Het publiek wilde met name weten hoe het mogelijk is dat deze man hier is komen wonen en waarom mensen niet eerder zijn geïnformeerd. De man werd getraceerd door familieleden van een slachtoffer. Hiermee kwam zijn veiligheid in het gedrang.

Na deze informatieavond was de conclusie van de burgemeester en de aanwezige politiechef dat zij in deze situatie de veiligheid van de verdachte niet meer konden waarborgen. De burgemeester heeft na de bijeenkomst samen met een vertegenwoordiger van de politie en woningcorporatie een bezoek gebracht aan verdachte om het verloop van de avond mee te delen. Deze besloot daarop om, samen met zijn moeder, tijdelijk elders in Nederland onderdak te zoeken. De gemeente en de woningcorporatie zijn druk bezig om voor de lange termijn een oplossing voor de man en zijn moeder te zoeken. Ook de gemeente van waaruit de verdachte afkomstig is denkt mee over een oplossing.
Provincie:
Tag(s):