maandag, 9. oktober 2006 - 13:03

Pendelen met de Aardgaspromotiebus

Goes

De provincie Zeeland stimuleert het rijden op schone brandstoffen zoals aardgas en biobrandstoffen. Tijdens de Contacta Bedrijvenbeurs in Goes op 10, 11 en 12 oktober, rijdt een aardgas promotiebus van importeur MAN truck & bus b.v. gratis tussen het Transferium bij de Zeelandhallen en het NS-station.

Milieugedeputeerde Suurmond biedt namens de provincie Zeeland tijdens de een wagenparkscan aan waarmee het financiële voordeel wordt uitgerekend van het rijden in een auto op aardgas.Gedeputeerde Suurmond is in het bezit van een groot rijbewijs en zal zelf ook plaats nemen achter het stuur van deze promotiebus.

Importeur Volkswagen geeft ondernemers de mogelijkheid een proefrit te maken met een op aardgas rijdende Volkswagen Caddy. Hierdoor worden zij op de hoogte gebracht van de manieren om brandstofkosten te besparen, duurzaam te on-dernemen en hun steentje bijdragen aan het verbeteren van de luchtkwaliteit door voertuigen op aardgas aan te schaffen.

Het rijden op aardgas is betrouwbaar omdat de motoren hier specifiek voor zijn ontwikkeld. Aardgas is een zeer schone brandstof en het rijden op aardgas vermindert de uitstoot van fijn stof en stikstofoxiden sterk t.o.v. diesel.

Vanwege knelpunten met luchtkwaliteit langs enkele drukke doorgaande wegen in de binnenstad heeft de gemeente Goes recent het goede voorbeeld gegeven door twee Citroën Berlingo’s op aardgas aan te schaffen.

De Provincie Zeeland is positief over het oprichten van tankstations voor aardgas en biobrandstoffen in Zeeland. Een eerste tankstation op aardgas en biobrandstoffen wordt op termijn in Goes verwacht.
Provincie:
Tag(s):