woensdag, 12. juli 2006 - 18:08

Peptalk van Van Peperstraten tijdens Vierdaagse

Nijmegen

Toine van Peperstraten geeft de moegestreden wandelaars een duwtje in de rug tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Motiverende woorden van de populaire sportcommentator, een spons over het gezicht, een handdoek over de schouders en een professionele massage; dit alles vindt plaats in de Opfris Dug-out langs de route van het parcours.

Edet heeft een team samengesteld, dat er voor zorgt dat op de tweede en zwaarste dag meer wandelaars de finishlijn halen. Ter gelegenheid van de 90e editie van de Vierdaagse plaatst Edet bovendien meer dan 500 gratis en schone toiletten in en om Nijmegen. Hiermee verwacht Edet ruim 110.000 liter urine op te vangen.

Met jaarlijks rond de 2000 afhakers zijn er op de tweede dag verreweg de meeste uitvallers. Traditioneel gezien is deze dag van het parcours daarom het zwaarst. Moedigden vorig jaar Dennis van der Geest en Troy Douglas op die dag de deelnemers nog aan, dit jaar pakt Edet het grootser aan met de Opfris Dug-out. Toine van Peperstraten staat met zijn team op een locatie langs de weg van de wandelroute in een dug-out van 2 meter hoog bij 3 meter breed.

De meer dan 45.000 vierdaagsel(i)efhebbers kunnen neerstrijken voor een korte pitstop. Met handdoeken, water, bemoedigende woorden en massages van een professionele sportmasseur zal het Opfris team van Toine voor de ultieme verfrissing zorgen.

De sportpresentator weet vanuit zijn eigen ervaring met topsporters alles van mentale weerbaarheid en daarbij wat het fysiek kost om sportief te presteren. Hij is dan ook uitermate geschikt om deze rol te vervullen en de deelnemers geestelijk bij te staan en op te frissen. “Heel begrijpelijk dat je er op die tweede dag al zó door kan zitten,� vertelt Toine, “Die mensen zijn de eerste dag te enthousiast van start gegaan. Dat probleem kent iedere sporter. Aan mij de schone taak om de zaak lopende te houden!�.

Edet stelt tijdens de Vierdaagse ruim 500 gratis en schone potten beschikbaar waarop de één miljoen bezoekers en deelnemers van de Vierdaagse kunnen neerstrijken voor een grote of kleine boodschap. Te weinig of vieze toiletten vormen de grootste ergernis tijdens evenementen, zo bleek uit eerder onderzoek van Edet. Een rekensom wijst uit, dat Edet in vier dagen 110.000 liter behoeften zal opvangen. In samenwerking met ‘Stichting De 4Daagse’, plaatst Edet op zeven locaties in Nijmegen en omgeving de zogenaamde Edet Opfris Service.
Provincie:
Tag(s):