vrijdag, 14. juli 2006 - 14:51

Per zomerse fietstaxi door natuurgebied De Alde Feanen

Vanaf aanstaande maandag kunnen bezoekers voor het eerst per Velotaxi door het Nationaal Park De Alde Feanen rijden . De Velotaxi is een open fietstaxi. Dit biedt de passagier alle gelegenheid de omgeving in zich op te nemen en de geuren van het land op te snuiven. Bovendien is de Velotaxi geruisarm zodat ook het gezang van de vogels te horen is. Kortom, alle zintuigen komen aan bod in dit sympathieke vervoermiddel dat mede tot stand is gekomen door steun van de provincie Fryslân als onderdeel van het Interreg project Mopark ( Mobility and National Parks).

De Velotaxi biedt achterin plaats aan twee personen. Voorin zit de fietser die al het werk verricht. Terwijl de fietser fietst, kan de passagier genieten en de natuur observeren met behulp van de verrekijker die in de taxi aanwezig is.

De Velotaxi rijdt van 17 juli tot en met 2 september 2006 dagelijks tussen 11.00 en 18.00 uur door het Nationaal Park. Iedere bezoeker kan hem aanhouden door middel van hand opsteken. De tarieven per persoon zijn: € 2,- voor 5 minuten en € 5,- voor 15 minuten.
Provincie:
Tag(s):