woensdag, 29. maart 2006 - 16:59

Personen aangehouden voor vuurwapenbezit

Amersfoort

Woensdagochtend 29 maart heeft de politie in 12 woningen in Amersfoort een instap gedaan op basis van de Wet Wapens en Munitie. Bij huiszoeking werden enkele wapens aangetroffen en werden 5 verdachten aangehouden.
Na het schietincident van afgelopen zaterdag, waarbij een 16-jarige jongen is overleden, kwam via diverse bronnen bij de politie de informatie binnen dat er bedreigingen werden geuit vanuit de vrienden van het slachtoffer.

De politie doet onderzoek naar de aard en ernst van de geuite voornemens en bedreigingen. Dit resulteerde in het feit dat hedenochtend twaalf woningen werden doorzocht op wapens.

In vier woningen, van de twaalf, werden de wapens aangetroffen w.o. een vuurwapen, delen van een vuurwapen en twee nepvuurwapens die niet van echt te onderscheiden zijn. Woensdagochtend zijn 5 verdachten in de leeftijd van 16 tot 18 jaar afkomstig uit Amersfoort aangehouden. Na dit verhoor werden de 5 verdachten in de middag weer in vrijheid gesteld. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):