donderdag, 30. november 2006 - 19:54

Peter R. De Vries onderzoekt Martinitoren-drama

Groningen

Donderdagmiddag zijn door het programma Peter R. De vries ‘misdaadverslaggever’ opnamen gemaakt bij de Martinitoren. Het betrof hier het drama waarbij een jongeman van de toren is gevallen/geduwd door zijn vriendin. Zij heeft dit verklaard tegenover de politie, maar trok deze verklaring later weer in.

De 20-jarige Niels had nog vanaf de Martinitoren naar huis gebeld, naar zijn vader die jarig was, en afgesproken later te komen eten. Een bizar ongeluk misschien? Getuigen hebben Niels op de balustrade zien zitten, met beide benen over het rand.

Andrea K., de vriendin met wie Niels die dag de Martinitoren had beklommen, biecht bij twee kennissen op dat ze Niels geduwd heeft. De biecht bereikt de politie en die arresteren haar. In de verhoorkamer herhaalt ze haar biecht. Het openbaar ministerie legt haar moord ten laste.

Twee weken later trekt ze haar verklaring echter weer in. Ze heeft vrijwillig een valse bekentenis afgelegd, aldus haar advocaat tegenover de rechtbank. Peter R. De vries gaat de hele zaak nog eens onder de loep nemen. Van de geestelijke gesteldheid van het 20-jarige slachtoffer tot rol van diens vriendin Andrea K. bij het ‘ongeval’.
Provincie:
Tag(s):