zondag, 24. september 2006 - 11:58

'Philip Dewinter ontspringt de dans'

Amsterdam

Zondagochtend hebben onbekenden met bivakmutsen op, aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam alle ruiten vernield van een geparkeerde auto, met Belgisch kenteken. De actie houdt vermoedelijk verband met een televisie uitzending van het TV-programma Buitenhof, die zondagochtend wordt uitgezonden. In de uitzending is de rechtse Belgische politicus Philip Dewinter, partijleider van Vlaams Belang, te gast. Hij spreekt in het programma over de grote winst die zijn partij in eigen land heeft gehaald.

Een woordvoerder van de politie Amsterdam zegt rekening te houden met een linkse groepering die het met deze actie had gemunt op de auto van Dewinter. De vernielde auto bleek echter niet de auto van de Dewinter te zijn.

In maart 2005 werd de auto van Dewinter, na een debat op de Universiteit van Leuven ook al vernield. De voor- en zijruit van de auto werden toen met een verkeerspaaltje verbrijzeld en de wagen werd besmeurd met verf, eieren. De carrosserie van de auto werd bekogeld met allerhande projectielen waardoor deze volledig was gedeukt.
Provincie:
Tag(s):