woensdag, 5. april 2006 - 9:01

Philips Lighting Weert sluit deuren

Weert

Philips Lighting in Weert gaat haar deuren sluiten. De werknemers, vakbonden en ondernemingsraad zijn hierover woensdagochtend geïnformeerd. Met de sluiting gaan 250 arbeidsplaatsen verloren. In een reactie laat FNV Bondgenoten weten dat er voor de Nederlandse bedrijven van Philips snel een goed sociaal plan moet komen.

Voor vakbondsbestuurder Ron Peters komt de sluiting sneller dan verwacht, maar hij verwacht ook dat de hele gloeilampenproductie van Philips binnen enkele jaren uit Nederland verdwijnt. Het gaat om een kleine vierduizend arbeidsplaatsen in Maarheeze, Oss, Middelburg en Deurne.

De gemeente Weert doet na weer een sluiting binnen haar gemeentegrenzen van een bedrijf, een beroep op de provinciale en landelijke politiek. Voor Weert is dit het vierde verlies in korte tijd na Dumeco, Klöckner Pentaplast en Rieter. Meer dan duizend werknemers moeten op zoek naar een andere baan.

De moordende concurrentie in vooral China heeft de lampenfabriek van Philips de das omgedaan. In april volgend jaar zal de vestiging definitief sluiten.
Provincie:
Tag(s):