maandag, 11. september 2006 - 17:47

Physical Graffiti en Who’s Bob? naar halve finales

Weert

De weg naar Paradiso is nog lang voor de coverbands die dit jaar meedoen aan ‘Dommelsch Clash of the Cover Bands’, maar voor Physical Graffiti en Who’s Bob? is het spelen in deze onbetwiste poptempel weer een stap dichterbij gekomen. In de regionale kwartfinale van Noord-Brabant en Limburg waren zij in de onderlinge strijd met Lime (uit Den Dungen) en Sweat Sweat Sweat (uit Ossendrecht) de bovenliggende partij en speelden zij zich in het goed gevulde Weertse De Bosuil respectievelijk als vakjury-winnaar en Public’s Favourite naar de volgende ronde in ‘The only road to Paradiso’.

Een van het grootste talent onder Nederlandse gitaristen, een retestrakke Duitser op drums, een fenomenale Ier op bas en een Engelse zanger die als twee druppels water lijkt op de zanger van Led Zeppelin; het vormt een korte maar veelzeggende beschrijving over het vierkoppige Led Zeppelin tribute Physical Graffiti.

Als vakjury-winnaar van de tweede kwartfinale van Noord-Brabant en Limburg hebben zij de volgende stap op weg naar Paradiso én naar hun doorbraak in Nederland gezet, daar waar dat in Duitsland wel al het geval is!

Echter, voordat de bezoekers in De Bosuil in Weert van deze fantastische coverband konden genieten, waren het daarvoor Lime en Sweat Sweat Sweat die op de bühne hun kunsten mochten vertonen. Beiden verzorgden een prima optreden en speelden naar hun mogelijkheden, maar moesten uiteindelijk toch hun meerdere erkennen in Physical Graffiti en Who’s Bob?

Who’s Bob?, dat tot Public’s Favourite van de avond werd verkozen, legde eveneens een overtuigend optreden op de planken. Met afwijkend repertoire ten opzichte van het gros aan coverbands, vielen met name de vocalen in positieve zin op. Who’s Bob? beschikt over een goede zangeres en een zanger met een uniek stemgeluid; zodat het met het vocale gedeelte wel snor zit bij deze band. Technisch sterk, maar ook met entertainment en het kunnen overbrengen van sfeer, zodat Who’s Bob? in deze jaargang van ‘Dommelsch Clash of the Cover Bands’ uit zou kunnen groeien tot één van de revelaties.

Of in de volgende kwartfinale van Noord-Brabant en Limburg opnieuw een band het predikaat revelatie zou kunnen gaan verdienen, zal op zondag 24 september in de Effenaar moeten blijken. Dan strijden top coverbands wederom voor een plaats in de regionale halve finales van Noord-Brabant en Limburg.
Provincie:
Tag(s):