dinsdag, 24. januari 2006 - 15:50

Pi-Air gepresenteerd in De Kuip

Pierre van Hooijdonk is vanmiddag in De Kuip gepresenteerd. De Rotterdamse club en de 36-jarige aanvaller bereikten maandagavond al een akkoord over een anderhalfjarig contract. De Brabander liet weten zeer verheugd te zijn over zijn terugkomst.

"De club heeft op deze manier het vertrouwen in me uitgesproken. Ik ben toch al 36 jaar en als er dan een grote club als Feyenoord komt is de keuze snel gemaakt." Trainer Erwin Koeman sprak over een speler van de 'oude stempel' die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend in het betaald voetbal. "Hij is een echte winnaar."

Van Hooijdonk gaf aan dat de club volgens hem nog altijd hetzelfde is. "De wasdames, materiaalman en de dokter zijn er nog allemaal", aldus een lachende Pi-Air. De aanvaller is er zich wel van bewust dat de invulling van zijn rol anders is dan tijdens zijn eerste periode in Rotterdam. "Ik weet dat ik vooral gehaald ben als 'pinchhitter' en daar heb ik geen problemen mee."

Van Hooijdonk speelde tussen 2001 en 2003 al twee seizoenen voor de Rotterdammers. De spits scoorde in 61 competitieduels liefst 52 doelpunten en in 2002 won Feyenoord voornamelijk dankzij zijn treffers de UEFA Cup. In de zomer van 2003 vertrok hij naar Fenerbahçe, waarna hij zich begin dit seizoen weer in Nederland meldde om voor zijn oude club NAC Breda te gaan spelen. Dat pakte echter anders uit dan verwacht. In achttien duels wist hij slechts vijf keer te scoren, maar vooral de teleurstellende prestaties van de Bredanaars deden Van Hooijdonk een kritische houding aannemen tegenover de Brabantse club.

Dit had volgens de nieuwe trainer Cees Lok een remmende werking op de groep, waarop Van Hooijdonk op de bank zou belanden. In onderling overleg besloten de club en speler vervolgens om uit elkaar te gaan. Veel clubs toonden interesse, maar Feyenoord bleek het meest slagvaardig. De spits, die met het nummer negen zal gaan spelen, traint donderdag voor het eerst mee met de selectie van de Rotterdammers.
Categorie:
Tag(s):