woensdag, 14. juni 2006 - 21:22

Picknick voor minima

Zeewolde

De Stichting Provinciale Arme Kant van Flevoland organiseert op donderdag 22 juni 2006 een Picknick Manifestatie voor minima in Flevoland. De dag wordt gehouden op RCN Camping, Dasselaarweg 1 te Zeewolde van 10.30 tot 15.00 uur.

Rondkomen van het minimum vraagt creativiteit en organisatietalent. De regelingen zijn bovendien ingewikkeld en niet altijd is iedereen op de hoogte van wat er mogelijk is. Aandacht voor het terugdringen van ‘niet gebruik’ van voorzieningen is volgens de Arme kant van Flevoland broodnodig. Op de picknick zal dhr. Dick Moraal van de Inter Gemeentelijke Sociale Dienst (ISGD Harderwijk, Zeewolde, Nunspeet) een voorzet geven.

De Arme Kant van Flevoland nodigt minima uit om mee te denken hoe ze uit hun eigen ervaring creatieve tips mee kunnen geven. Als voorproefje zal Prinses Minima, ervaringsdeskundige en dagboekschrijfster, uit haar recent uitgegeven boek een humorvolle live bloemlezing geven.

Dit jaar heeft de ‘picknick’ het karakter van een kleine markt en manifestatie. Er is ruim gelegenheid om elkaar in informele sfeer te ontmoeten, te picknicken, naar muziek te luisteren en creatieve dingen samen te doen. Met twee medewerkers van Loesje Nederland aan de slag om een eigen actieposter te ontwerpen.

In het café een Flevolandse Minima Smartlap maken behoort ook tot de mogelijkheden. Het minima Dienstbodekoor van de Arme Kant van Nederland treedt tussendoor op. Na de picknick/lunch is er gelegenheid om een rondwandeling te maken met een ervaren natuurgids.

De dag is bedoeld voor minima in Flevoland, bondgenoten en belangstellenden in de strijd tegen armoede in Flevoland.
Men kan zich voor deze dag opgeven voor 20 juni 2006 bij het Protestants Dienstencentrum tel: 0572 – 346800.
Provincie:
Tag(s):