maandag, 11. december 2006 - 16:40

Pinpasfraude in Stein en Sittard

Sittard-Geleen

De afgelopen weken hebben acht personen uit Stein en Sittard bij de politie aangifte gedaan van diefstal van of fraude met hun pinpasgegevens. Dit maakte de politie Limburg-Zuid vandaag bekend.

In vijf gevallen werden pinpashouders slachtoffer van deze bijzondere manier van diefstal van gegevens van hun pinpas, nadat zij bij een pinautomaat op het Raadhuisplein in Stein geld hadden gepind. Op 25 en 26 november hebben onbekenden in Brussel met die gestolen pinpasgegevens bedragen gepind tussen de € 650 en € 1400.

Begin december bleken drie personen in Sittard slachtoffer te zijn geworden van diefstal van hun pinpasgegevens. Vermoedelijk gebeurde dat bij pinautomaten op de Broeksittarderweg en de Markt en in een warenhuis aan de Markt of bij een pinautomaat aan de Engelenkampstraat. Naar aanleiding van de Sittardse gevallen, werden in Milaan bedragen van €250, €450 en € 1490 werden opgenomen. Een van deze slachtoffers wist zich te herinneren dat zij tijdens het pinnen bemerkte dat een man, met een Zuid-Europees uiterlijk, irritant achter haar stond.

Het is bekend dat diefstal van pinpasgegevens kan plaatsvinden door het aanbrengen van een aparte insteekmond of soms ook wel een compleet toetsenpaneel op de pinautomaat. Ook is bekend dat er minicamera’s worden geplaatst om de code die wordt ingetoetst te kunnen registreren.
Provincie:
Tag(s):