donderdag, 18. mei 2006 - 9:57

Pistool onder je neus; scooter kwijt

Leeuwarden

Een 17-jarige jongen uit Leeuwarden is woensdagavond onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van zijn scooter. De bestuurder en zijn 16-jarige passagier uit Leeuwarden reden om 23.30 uur over de Larixstraat in de richting van de Dennenstraat.

Zij werden ingehaald door twee jongens op een snorscooter die tegen de 17-jarige bestuurder en zijn passagier schreeuwden dat ze moesten stoppen. De jongen die achter op de snorscooter zat richtte hierbij een pistool op beide jongens.

De bestuurder van de scooter en zijn passagier voelden zich hierdoor zo bedreigd dat ze van de scooter afstapten. De jongen met het pistool stapte op de scooter van de 17-jarige en reed samen met de jongen op de snorscooter er snel van door.

Zowel de bestuurder van de snorscooter, als de jongen met het pistool zijn getint, beide zijn tussen de 17 en 18 jaar oud en 1.70 a 1.80 meter lang. Beide jongens droegen donkere kleding en hadden een capuchon op. Zowel de bestuurder als zijn passagier heeft aangifte gedaan van diefstal met bedreiging van geweld. De politie stelt een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):