woensdag, 1. februari 2006 - 11:40

Plantage met 2500 planten ontmanteld

Enschede

Op dinsdag 31 januari heeft de politie op twee locaties in Enschede een hennepplantage aangetroffen en geruimd. In totaal werden daarbij 2510 planten in beslag genomen en vernietigd.
In een loods aan de Spelbergsweg trof de politie omstreeks 13.20 uur op twee verdiepingen in totaal 2205 planten aan. De stroom werd illegaal afgenomen. Het energiebedrijf heeft de nodige maatregelen genomen.

Twee personen, die als huurder stonden ingeschreven, werden diezelfde dag aangehouden, een 29 jarige man uit Overdinkel en een 35 jarige man uit Losser.

Ook in een woning aan de Hanenberglanden trof de politie een hennepplantage aan. Daar werden 305 planten in beslag genomen en vernietigd. In de bijbehorende garage trof de politie materialen aan die geschikt waren voor het opzetten van een nieuwe plantage. Alle goederen werden in beslag genomen.
In de woning werden twee verdachten aangehouden, een 41 jarige Enschedeër en een 36 jarige man uit Nordhorn (D). Deze laatste hielp de 41 jarige bij het knippen van de toppen.
De verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor ingesloten.
Provincie:
Tag(s):