dinsdag, 12. december 2006 - 9:21

Pleger grafschennis op heterdaad betrapt

Malden

Maandagmiddag is een 44-jarige inwoner van Malden op heterdaad betrapt toen hij een glasplaat vernielde op een graf aan de Groesbeekseweg in Malden. Al vanaf begin november werd daar grafschennis gepleegd en vernielingen aangericht. De politie startte een onderzoek en was extra alert met surveilleren bij de begraafplaats.

Niet alleen de politie maar in het bijzonder ook een van de gedupeerde families heeft veelvuldig de begraafplaats in de gaten gehouden. Dit heeft mede geleid naar het spoor van de verdachte. Een opsporingsambtenaar van de gemeente betrapte de 44-jarige uiteindelijk maandag op heterdaad.

Vanaf begin november kwamen er bij de politie meldingen binnen over grafschennis op de begraafplaats aan de Groesbeekseweg. In totaal is er vier keer aangifte gedaan, waarin meerdere gedupeerden zijn vertegenwoordigd. Er werden met name spullen weggehaald.

De Maldenaar is overgebracht naar het politiebureau waar hij verder is verhoord. De man heeft inmiddels bekend de vernieling en grafschennis te hebben gepleegd. Proces-verbaal tegen hem wordt opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):