woensdag, 12. juli 2006 - 16:59

POEPgoede voorstelling

Nistelrode

Een van de laatste taboes: poep. Steek je hand in het achterwerk van een nijlpaard. En ga lekker naar de wc in een gezellig groepstoilet, zoals de Romeinen dat vroeger deden. Voor poep trekken we onze neus op. Daarom weten we er zo weinig van. Dat is bij dieren wel anders; die ruiken juist aan drollen om daar informatie uit te halen.

Toch is het maar goed dat wij elkaar niet insmeren met poep, zoals apen soms doen. Sinds de middeleeuwen weten we hoe ziek je daarvan kunt worden. In arme landen is poep nog wel erg belangrijk, bijvoorbeeld om een vuurtje van te maken. Maar ook onze landbouw kan niet zonder mest.

POEPGOED! is een interactieve tentoonstelling. Vooral kinderen kunnen de handen uit de mouwen steken. Er zijn activiteiten waarbij vooral de zintuigen tast, geur en reuk gebruikt moeten worden. Een speurtocht leidt de kinderen spelenderwijs door de tentoonstelling.

POEPgoed is neergestreken in Bezoekerscentrum Slabroek, een oude boerderij in een natuurgebied waar goed gewandeld en gefietst kan worden. Er is een bijenkast waar je in kunt kijken, een vlindertuin, een speelweide en een gezellig terras.
Provincie:
Tag(s):