dinsdag, 1. augustus 2006 - 15:59

Poging doodslag op politieman

Arnhem

De politie heeft maandagavond drie personen aangehouden op de Zeegsingel in Arnhem Zuid. Het drietal zat in een auto die de politie aan een controle wilde onderwerpen. De opvallende politieauto reed vanaf de Boulevard Heuvelink achter de auto van de drie verdachten in de richting van Arnhem Zuid. Het viel de politiemensen op dat de auto niet verzekerd en niet APK-gekeurd was.

Om die redenen gaven de agenten in de omgeving van het Meldeplein een stopteken. De 34-jarige bestuurder gaf hieraan geen gehoor en sloeg linksaf de Zeegsingel in. De agent die het politievoertuig bestuurde heeft toen de auto ingehaald en zijn wagen dwars op de weg gezet, zodat de auto zou stoppen. De agent die als bijrijder in het voertuig zat, stapte uit en werd vervolgens bijna aangereden door de Arnhemmer.

De bestuurder van de auto trachtte te ontkomen. Hij botste tegen de politieauto en zou daarbij op de agent zijn ingereden. Door een noodsprong op de motorkap te maken kon de politieman een aanrijding voorkomen. Om de bestuurder tot stoppen te dwingen heeft de agent zijn vuurwapen getrokken. Uiteindelijk stopte de bestuurder en konden de drie inzittenden worden aangehouden.

Naast de 34-jarige Arnhemse bestuurder, die is aangehouden op verdenking van poging tot doodslag, zijn een 28-jarige Arnhemmer en een 14-jarig Arnhems meisje aangehouden op grond van overtreding van de Opiumwet. In het voertuig werden wapens en enkele grammen cocaïne aangetroffen. Deze goederen zijn, evenals de auto in beslag genomen. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld. Bij het voorval raakte niemand gewond.
Provincie:
Tag(s):