donderdag, 12. oktober 2006 - 12:06

Poging om politieauto's van de weg te drukken

Almere/Emmeloord

Twee mannen van 18 en 27 jaar oud uit Almere zijn woensdagnacht op de A6 bij Emmeloord aangehouden na een achtervolging vanuit Almere. Agenten spraken de 27-jarige automobilist aan op zijn rijgedrag maar deze weigerde alle medewerking en ging er vervolgens vandoor.

Na een achtervolging door Almere, waarbij verschillende verkeersovertredingen zijn gepleegd, reed de auto de A6 op in de richting van Emmeloord. Onderweg probeerde de achtervolgde bestuurder op verschillende manieren te ontkomen aan de politie door te pogen om politievoertuigen van de weg te drukken.

Ter hoogte van Emmeloord lukte het om de vluchtauto met meerdere politieauto’s in te sluiten en tot stilstand te brengen. De bestuurder en zijn bijrijder zijn aangehouden. De politie maakt een proces-verbaal op tegen de 27-jarige in verband met zijn rijgedrag, een rijontzegging en het niet mee willen werken aan de ademanalyse. De 18-jarige had een verboden steekvoorwerp bij zich. Hij krijgt eveneens een proces-verbaal De auto is inbeslag genomen.
Provincie:
Tag(s):