woensdag, 11. oktober 2006 - 20:28

Poging tot overval op buschauffeur

Arnhem

Dinsdagavond hebben twee nog onbekende mannen een buschauffeur gepoogd te beroven. De buschauffeur van lijn 5 zat bij de eindhalte aan de Bredasingel in de bus te wachten tot hij volgens zijn dienstregeling mocht gaan rijden.

Rond kwart voor tien benaderden twee gemaskerde mannen de bus, één van hen eiste onder bedreiging van een steekwapen geld van de buschauffeur.

Het slachtoffer heeft de daders van zich af weten te schudden, zonder geld af te geven. Op dat moment zaten twee reizigers in de bus. Bij het voorval is niemand gewond geraakt.

De politie is direct een onderzoek gestart, zo worden bijvoorbeeld de opnames die gemaakt zijn door de bewakingscamera die in de bus hangt onderzocht. Verder roept de politie van Arnhem Zuid getuigen op om te reageren.

Het signalement van de daders is als volgt: de mannen waren volledig in het zwart gekleed en droegen bivakmutsen, een van hen droeg een zwarte jas met een bontkraag. Beiden mannen waren ongeveer 1.80 lang. Een van de twee mannen zou buiten bij de bus zij blijven staan en de ander ging de bus in. Deze laatst man droeg een plastic tas met de opdruk ‘LIDL’ bij zich.

Beiden mannen zijn vermoedelijk weggerend in de richting van het fietspad achter de eindhalte. Even later zijn twee mannen gezien in een Volkswagen Golf. Mogelijk zijn dit de daders geweest. Deze mannen waren in het zwart gekleed en hadden een donkere huidskleur. De politie zoekt ook een jongeman die ten tijde van het incident in de buurt van de bus rondfietste.
Provincie:
Tag(s):