zondag, 12. maart 2006 - 19:55

Politie aanwezig bij 'broeierig feestje'

Herwijnen

De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse toen de sfeer rondom een feestje in een horecagelegenheid in Herwijnen broeierig werd. Een groep jongeren van ongeveer 100 mensen bleef buiten op de parkeerplaats hangen, was erg luidruchtig en er vonden wat schermutselingen plaats. Eén persoon werd aangehouden.

Een van de feestgangers, een 22-jarige inwoner uit de gemeente Geldermalsen, zou een ruit van een deur van de horecagelegenheid hebben ingeslagen. Portiers waarschuwden de agenten die de man aanhielden. Omdat de 22-jarige bij zijn actie een verwonding aan de hand had opgelopen, zijn zij eerst met de verdachte langs het ziekenhuis gereden. Na behandeling is de man ingesloten voor nader verhoor. Namens de horecagelegenheid is aangifte gedaan.

Een 16-jarig meisje uit de gemeente Leerdam zou mogelijk door de 22-jarige geslagen zijn en gewond zijn geraakt. Na deze melding lieten agenten een ambulance komen om het meisje na te laten kijken. Zij bleek in orde.

Omdat de sfeer ook na de aanhouding wat gespannen bleef, bleven meerdere surveillance-eenheden in de buurt van het feest. Toen de politie op het punt stond om op te treden en de menigte te vorderen van de parkeerplaats weg te gaan, loste zich dit ineens vanzelf op omdat de meesten alsnog besloten huiswaarts te gaan. De politie houdt de situatie de komende tijd extra in de gaten.
Provincie:
Tag(s):