vrijdag, 15. september 2006 - 11:30

Politie Amsterdam loopt leeg

Amsterdam

De politie van Amsterdam heeft een brandbrief gestuurd naar de directeur Politie van het ministerie van Binnenlandse Zaken over de grote leegloop bij het hoofdstedelijke politiekorps. Met moeite wordt de met het rijk afgesproken personeelssterkte gehaald. Omdat men in de toekomst grote problemen voorziet met de personeelssterkte, wil men zo snel mogelijk een gesprek met de directeur Politie.

Een van de grootste oorzaken van het kelderende personeelsbestand zijn de andere regiokorpsen. Dienders uit de hoofdstad beschikken over veel ervaring en zijn zo uiterst gewild bij andere korpsen. Vorig jaar raakte de politie van Amsterdam 409 mensen kwijt, waarvan 130 agenten werden 'opgeslokt' door de andere regiokorpsen aldus de Telegraaf.

Wangedrag is ook een veel voorkomende oorzaak van het afvloeien van personeel. Per jaar worden er tussen de dertig en veertig agenten ontslagen wegens wangedrag, diefstal, geweld of het gebruik van verdovende middelen.

Ook de financiën zijn bij de politie een zorgenkindje. Door het mislopen van een financiële injectie van het rijk, zal de Amsterdamse politie het in 2008 met ongeveer € 2,4 miljoen minder moeten doen.
Provincie:
Tag(s):