dinsdag, 11. juli 2006 - 23:08

Politie bedankt oplettende jongeren

Hardenberg

Dinsdagmorgen bedankte teamchef Gonda Bruns zes jongelui uit Hardenberg, Zuidhorn en Dordrecht voor hun doortastend optreden. Dankzij hun oplettendheid konden twee personen worden aangehouden voor winkeldiefstal. De jongeren kregen als dank hiervoor door de teamchef van Hardenberg een taart overhandigd en kaartjes voor een dagje uit naar een attractiepark.

Winkeldieven 21 dvd’s aangehouden door oplettende getuigen

Op maandagochtend rond 12.00 uur zijn in een winkel aan de Admiraal Helfrichstraat in Hardenberg een 21-jarige vrouw en een 27-jarige man uit Emmen aangehouden voor winkeldiefstal. Een zestal jongeren had gezien dat de vrouw een aantal dvd’s in haar tas had gestopt. Zo’n drie weken geleden waren de jongeren toevallig ook getuige van een winkeldiefstal in een andere winkel in Hardenberg, gepleegd door dezelfde vrouw. Zij wist toen echter te ontkomen.

Omdat de jongeren haar dus herkenden van de eerdere diefstal hebben zij haar in de gaten gehouden en zodoende zagen zij dat de vrouw maandag opnieuw goederen wegnam zonder te betalen.

De vrouw liep de winkel aan de Admiraal Helfrichstraat in, stopte de dvd’s in haar tas en, gaf deze vervolgens buiten de winkel aan haar handlanger, de 27-jarige man uit Emmen. Daarna ging ze weer de winkel in om nog meer dvd’s weg te nemen. De jongeren waarschuwden het personeel van de winkel, die de vrouw en haar handlanger vervolgens wisten aan te houden. De vrouw had daarbij in totaal 21 dvd’s in haar bezit. Vermoedelijk heeft het tweetal meerdere winkeldiefstallen gepleegd. Nader onderzoek zal dat moeten uitwijzen. Beiden zijn in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):